A8 Parts Forum  

Go Back   A8 Parts Forum > A8 D2 > D2 - Lights

D2 - Lights Headlights, xenons, foglights. Everything outside the car that glows

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th April 2012, 04:34 PM
barzya8 barzya8 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Guildford, Surrey & Estepona, Spain
Posts: 326
Default PF 4.2 A8 QS Front Fog/spot lights

Can anyone help please.
My front Fog/spot lights will not work.
Checked the relay and believe this to be okay, as it also works the rear fog light, which does come on
Checked fuses etc which all seem to be okay.
Checked the dashboard switch with a replacement switch. Both show power going to the switch, but still no lights come on.
This relay is in the passenger footwell under the floor panel.
Is there any other relays/fuses I should be checking?

Thanks
David
__________________
2002 S8 Final Edition, Avus Silver with Red leather interior Guildford, Surrey Tiptronic with Sport mode button. Sony rear entertainment package. Bose sound system. Audi Navigation Plus. 20 inch Final Edition alloys (Newly refurbished). Plus all the usual Final Edition equipment. Full Stainless Milltek exhaust, giving a great V8 burble :
1997 A8 Quattro Sport - Now sold when S8 FE purchased
P38 Range Rover 4.6 HSE. 18 inch Range Rover Sport Alloy Wheels for use when in Spain (Now Sold)
Reply With Quote
  #2  
Old 21st April 2013, 09:43 PM
Curtis's Avatar
Curtis Curtis is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: durban(south africa)
Posts: 157
Default

had same issue with mine the rear fog worked so i thought the relay was fine and after getting fed up just bought a new relay and it worked.the relay was not expensive so give it a try.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd April 2013, 07:22 AM
sloss's Avatar
sloss sloss is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Aberdeen
Posts: 505
Default

Better late than never.....
__________________
Men have feelings too. For example we feel hungry.....
Reply With Quote
  #4  
Old 28th October 2013, 07:10 AM
Tony Tony is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5
Default A8 D2 Front fogs not working,

Have got the same problem with front fogs. When pushing the front fog switch the switch brights up dimly but the lights do not come on.
The fuse is not blown and looks fine.
Have fitted a new switch and relay in the passenger footwell but the lights still do not come on.
An auto electrician has checked it and thinks that there might be a break in the cable to either the relay or fuse box causing a break in the circuit somewhere but do not know how competent his assessment is.

Also Curtis in Durban (I am also based in Durban) I was told by the Audi agents that the rear fogs are disconnected for A8's in SA but you say that your rear fogs work - puzzling!

I am now starting to wonder if there is a problem with the headlight stalk on the steering column but really do not know what to do next to resolve this problem.

Blew a new tyre by hitting a kerb one dimly lit night, which would not have happened if the front fogs were working so that was an "ouch" smack in the wallet!!!

Appreciate any help to sort this out.
Reply With Quote
  #5  
Old 28th October 2013, 07:20 AM
sloss's Avatar
sloss sloss is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Aberdeen
Posts: 505
Default

Have you checked the actual bulbs?

With the lights switched on ie sidelights on and fog switch on have you checked for 12v at the bulb holder?

If nothing there than work backwards
__________________
Men have feelings too. For example we feel hungry.....
Reply With Quote
  #6  
Old 28th October 2013, 08:40 AM
Tony Tony is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5
Default

Yes the bulbs were checked by autoelec. He rigged a power cable from the battery and fitted the cable to one of the fogs and they both came on so lights are fine. Thanks for your input though.
Reply With Quote
  #7  
Old 28th October 2013, 09:03 PM
Curtis's Avatar
Curtis Curtis is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: durban(south africa)
Posts: 157
Default

my fog lights at the rear do work cant remember if its only the one side or both but they do work they sill turn on the front fogs at the same time. my guess that its either the wiring or the relay and i would try the relay first the are not expensive so its worth a try just to replace it i will have a look at the one i replaced on my car tomorrow and give you the location/name and the relay number.mine seemed to be working, gave me the light on the dash ,rear fog worked yet fronts didn't turn on.took a chance and replaced the relay and it worked.
__________________
Audi A8 4.2 quattro 1995
Reply With Quote
  #8  
Old 29th October 2013, 11:36 AM
Curtis's Avatar
Curtis Curtis is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: durban(south africa)
Posts: 157
Default

ok. i had a look its called the fog light switch off relay.its in the passenger foot well behind the carpet.you will need to remove the cardboard cover its the centre holder. in the picture attached its the relay below 267 the only black relay without a number. i also attached picture of the fog light on my car which works but only on the right the left is not fitted, i think its a euro specification that there is only one fog light as my understanding is all the A8's where built in Germany so its a import car to South Africa.
your car might be different as mine is PF and yours a FL but sure wiring is the same.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG01063-20131029-1244.jpg
Views:	59
Size:	394.7 KB
ID:	6907   Click image for larger version

Name:	IMG01062-20131029-1243.jpg
Views:	54
Size:	343.5 KB
ID:	6908   Click image for larger version

Name:	IMG01064-20131029-1256.jpg
Views:	53
Size:	325.1 KB
ID:	6909   Click image for larger version

Name:	IMG01065-20131029-1256.jpg
Views:	60
Size:	358.2 KB
ID:	6910   Click image for larger version

Name:	IMG01067-20131029-1257.jpg
Views:	50
Size:	310.3 KB
ID:	6911   Click image for larger version

Name:	IMG01068-20131029-1257.jpg
Views:	62
Size:	284.0 KB
ID:	6912   Click image for larger version

Name:	IMG01069-20131029-1258.jpg
Views:	55
Size:	259.7 KB
ID:	6913  
__________________
Audi A8 4.2 quattro 1995
Reply With Quote
  #9  
Old 29th October 2013, 11:57 AM
HPsauce HPsauce is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: About 250m from HS2!
Posts: 6,628
Default

Quote:
Originally Posted by Curtis View Post
there is only one fog light
Usually the wiring is there for both, just break out the blanking plate and fit a bulb/holder and connect it and you have 2 (like mine).

Only problem is that the reflector bowl around the bulb probably won't actually have any reflective material on it, so the additional one will appear dimmer. I "mostly" fixed mine with adhesive reflective material that I fed in through the socket in strips and pressed into place with my fingers.
Opening up the whole unit doesn't look practical and a replacement from a LHD country is probably rather expensive.
__________________
2003 D2 FL S8. Irish Green Pearl/Beige. Solar sunroof, auto-dim mirrors, electric rear seat functions, ski hatch retrofit; extended leather. Aftermarket DVB-T, reversing camera and full XCarlink (Bluetooth etc.).
2016 Volvo V40 T5 Cross Country (4WD) with ALL the toys including adaptive cruise etc. etc. Osmium Grey with Blonde/Charcoal leather interior. Polestar performance "optimisation".
Finally: gone, but not forgotten.....
1998 D2 PF S8. AgateGrey/Platinum. Every option (I think) except electric rear seats, tiptronic steering wheel, ski hatch, towbar & dimming door mirrors.
e.g. Cruise control, NavPlus/TV, Bose, GSM, Xenons, Solar roof, Parking sensors, Alcantara/leather everywhere of course. (internal dimming mirror added later)
1998 (very early) Ford Focus 1.8 Zetec; ABS/TCS, Heated screen/mirrors, Aircon, Auto-dim mirror, Leather, Trip computer, Cruise control, OEM Ford SatNav with CD changer.
Reply With Quote
  #10  
Old 7th November 2013, 07:00 AM
Tony Tony is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5
Angry FFFFFront fogs still not working!GRRR.

Have still not been able to get front fogs working and now wonder if autoelec has ID the wrong relay -which has been changed along with the dash switch- but lights still not working and no clicking from said relay. Now waiting for Bentley manual from the US, which is on the way to me right now.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.